Campanya al delta del Cumbre Vieja a La Palma

2021-11-12

No podent deixar passar una oportunitat com aquesta, companys de SARTI van estar la setmana passada de campanya a La Palma. Van fer-ho dins del projecte MELOA, on es desenvolupen els WAVY Ocean que estan dissenyats per seguir el moviment de les onades, disposant d’un conjunt de sensors que a banda de mesurar les corrents i les acceleracions degudes a les ones, també mesuren la temperatura de l'aigua propera a la superfície.

Amb la col·laboració dels companys de PLOCAN, entre el 27 i el 29 d'octubre es van llançar vuit WAVY Ocean, a prop del delta de lava provocat per l'erupció del volcà Cumbre Vieja, per analitzar l'efecte d'aquest esdeveniment únic sobre el comportament de les aigües poc profundes recollint dades de la temperatura del mar, la circulació de l’aigua costanera i els patrons d’onatge.

Dels vuit drifters (WAVY ocean), que estan programats perquè enviïn periòdicament dades a les bases de dades a través del satèl·lit Argos, dos encara segueixen a l’aigua recollint informació i se’n pot fer el seguiment a través de l’aplicació MELOA Citizen Awareness ja que, mitjançant senyal GPS envien la seva posició. 

https://photos.app.goo.gl/FTkbnsrsgKfoo4qG7