SILENCIO

El projecte SILENCIO és una iniciativa que treballa per establir les bases cap a una activitat extractiva, tant pesquera com marisquera, més sostenible i amb un menor impacte acústic, per tal de contribuir al bon estat ambiental del medi marí. És un projecte engegat pel Centre Tecnològic del Mar-Fundació CETMAR en col·laboració amb el sector pesquer.

Amb aquest projecte es vol ampliar el coneixement existent sobre soroll marí ja sigui produït per l'activitat de l'ésser humà o d'origen natural, mitjançant la identificació de les fonts principals a les Ries Baixes inicialment a través de l'Observatori RAIA i després, transferir els avenços que s'aconsegueixin a altres observatoris. Aquest és el cas de l'OBSEA, on s'hi ha instal·lat un altre hidròfon per a l'estudi.

Des d'OBSEA s'ha realitzat el desplegament de l'hidròfon, la seva integració electromecànica i la gestió de dades.

The SILENCIO initiative, of the Centro Tecnológico del Mar-Fundación CETMAR de Vigo, is carried out with the collaboration of the Fundación Biodiversidad, of the Ministry for Ecological Transition and Demographic Challenge, through the Pleamar Program, co-financed by the FEMP. It counts on the participation of the OBSEA Observatory to transfer its results to other areas of the peninsula.