<

Tecnologies operatives de detecció de la vida per a ecosistemes marins

En ANERIS ens proposem desenvolupar la pròxima generació d'eines i mètodes d'instrumentació científica per a la detecció de la vida marina. El disseny dels nous instruments i mètodes integrarà diferents tipus de tecnologies de detecció de la vida marina: genòmica, imágenes de ópticas i ciències participatives. Les tecnologies s'aplicaran en un marc de co-diseny en el qual participaran totes les parts interessades: el món acadèmic, la indústria, la societat civil i l'Administració.

El projecte proposa el concepte de Biologia Marina Operativa, entès com un sistema d'informació sobre biodiversitat per a la realització de mesuraments rutinaris sistemàtics i a llarg termini de la vida oceànica i costanera, i la seva ràpida interpretació i difusió. La producció de dades de Biologia Marina Operacional FAIR es durà a terme en una infraestructura informàtica distribuïda construïda a partir de nodes de computació edge i cloud, que es connectarà amb la European Open Science Cloud (EOSC). Les tecnologies seran provades i validades en diferents casos d'estudi, involucrant les innovacions de ANERIS, instruments comercials a millorar i diferents infraestructures de recerca de classe mundial.

El projecte desenvoluparà un programa de formació per al funcionament i ús d'aquestes noves solucions per a totes les parts implicades i, en particular, per al personal de les infraestructures de recerca. En conjunt, el projecte es proposa beneficiar a tots els actors implicats en el marc de la quíntuple hèlix de la innovació, promovent la innovació i l'intercanvi de coneixements entre ells:

  • L'acadèmica amb noves tecnologies de detecció de la vida per a utilitzar-les en la recerca.
  • La indústria, amb noves tecnologies i mètodes que explotar.
  • Els governs, amb millors sistemes d'observació i productes de dades per a utilitzar en les directives de gestió mediambiental.
  • La societat civil, capacitada gràcies a les tecnologies participatives i les grans xarxes de col·laboració proposades.
  • Les Infraestructures de Recerca, integrant una nova generació d'instruments i mètodes de detecció, i el seu personal rebent formació sobre aquestes noves tecnologies.